Sytze & Nellie gaan fietsen

Uitgelicht

U kent deze site ‘Sytze gaat fietsen’ van de fietstocht naar Santiago de Compostella, inmiddels alweer vier jaar geleden! Enige tijd geleden begon het weer te kriebelen en ontstond het idee om op de fiets naar Rome te gaan. Maar deze keer gaat Sytze niet alleen, want het leek dochter Nellie ook een geweldige uitdaging.

Er zijn twee (fiets)routes beschreven naar Rome, de ene door Hans Reitsma en de andere door Paul Benjaminse. Ons plan is om deze twee routes te combineren zodat we de mooiste en meest afwisselende route kunnen fietsen. We volgen vanaf Maastricht de route van Benjaminse naar Basel. Daar willen we oversteken naar Bregenz om vanaf daar de route van Reitsma naar ons einddoel Rome te volgen. In totaal (inclusief het stuk van Walterswald naar Maastricht) zullen we rond de 3000 kilometer weg moeten trappen, waarvoor we 4 a 5 weken ingepland hebben.

Om niet alleen voor onszelf bezig te zijn, hebben we besloten om met deze tocht geld binnen te halen voor de stichting Heifer. Sytze heeft in 2012 ook voor dit doel gefietst en we willen ons hier graag nogmaals voor inzetten. De stichting Heifer die zowel in Europa als Afrika actief is, probeert met projecten in de agrarische sector de mensen een beter bestaan te geven. Nadat deze mensen een training hebben gevolgd over het verzorgen van dieren, verbouwen van voedsel, bouwen van een stal en verwerken van producten, krijgen deze mensen de beschikking over koeien, geiten of schapen. Een ander aspect wat ons aanspreekt in deze werkwijze is het doorgeven van het eerstgeboren kalf, geit of lam aan een andere dorpsbewoner die ook bovenstaande training heeft gevolgd. Voor meer informatie over deze organisatie kunt u kijken op www.heifer.nl.

Spreekt bovenstaande u aan en wilt u een financiële bijdrage geven, dan kan dit op rekeningnummer: NL05RABO0362225028 ten name van N.E. Wijbenga o.v.v. fietstocht Rome. Alvast bedankt!

Sytze & Nellie Wijbenga