Fietsdagboek woensdag 29 juni 2016

  • Route: Otrícoli – ROME!!
  • Afstand: 75 km
  • Gereden tijd: 7 uren
  • Fiets tijd: 5 uren
  • Weer: weer warmer dan gisteren, zal rond de 37/38 graden zijn geweest

Vandaag is de grote dag! We gaan op naar Rome. Historisch laat vertrokken van de camping, om 11 uur na een uitgebreid ontbijt en koffie drinken. De route is vandaag niet heel bijzonder qua natuurschoon. We fietsen voornamelijk over drukke wegen met veel verkeer. Het is een vrij armoedig gebied rond Rome met slecht onderhouden huizen, slechte wegen en heel veel vuilnis in de bermen. Daarnaast veel klimmen bij een hoge temperatuur met weinig wind dus wel pittig. Of misschien komt het omdat het vandaag onze laatste dag op de fiets is? De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst! Onderweg genoten van onze laatste fietslunch. Het laatste stuk naar Rome fietsten we over een vrijliggend fietspad wat helemaal niet het idee gaf dat je in een grote stad fietst. We hadden tegen het support team gezegd dat we tussen 6 en 7 uur op het st. Pieterplein zouden zijn. Aangezien we iets te vroeg waren nog 2 cola voor 8 euro gedronken alvorens de laatste kilometers af te leggen. Laatste stukje was het erg druk richting het plein. Maar uiteindelijk om kwart over 6 fietsten we het plein op! Toevallig precies aan de kant waar ons ontvangstcomité ons al juichend zat op te wachten. Heerlijk ijsje gegeten om de aankomst te vieren, bedankt Andries! Nog even nagenieten op het plein en toen de 10 kilometer terug naar de camping gefietst. Janke, Marcel en Irma zijn met de metro en trein terug gegaan. We kwamen precies tegelijk op de camping aan. Hier hebben we een fles Hugo open getrokken en geproost op de goede afloop. Dat we veilig en zonder blessures/materiaalpech in Rome zijn gearriveerd met 2600 kilometer op de teller! Marcel heeft daarna een heerlijke BBQ voorbereid, zo kwam het dat we om 10 uur nog lekker gingen BBQ’en. Daarna heerlijk gaan slapen met het vooruitzicht van een weekje vakantie. Zal wel een gek gevoel zijn dat we morgen niet hoeven te fietsen..

Reacties zijn gesloten.