Fietsdagboek zaterdag 25 juni 2016

  • Route: Paterna – Anghiari
  • Afstand: 45 km
  • Totale tijd: 5 uren
  • Fiets tijd: 3 uren
  • Weer: Warm, rond de 35 graden

Een goede nachtrust was ons vanacht weer niet gegund. Eerst nog een tijdje mee kunnen genieten van het optreden op het feest verderop. De vertolking van een nummer van Bruno Mars was ontzettend vals. En ‘s ochtends rond half 5 begon de haan te kraaien die op 3 meter van onze tent in z’n hokje zat. Dus niet zo goed uitgerust om 10 uur aan de volgende etappe begonnen. Vandaag staat er maar 45 kilometer op het programma, dat komt helemaal niet slecht uit. In de ochtend fietsen we naar Ponte Buriano, dan hebben we er alweer 20 kilometer op zitten. In Ponte Buriano steken we de rivier de Arno over en gaan vervolgens op weg naar de klim. Aangezien we vandaag een alternatieve route nemen weten we niet precies hoe steil en lang deze is. De warmte vreet energie. Het water dat we kopen en in de winkel uit de koeling halen is in onze bidons binnen 15 minuten water dat geschikt is voor een warme douche. Tijdens het klimmen loopt het zweet in straaltjes van ons af. De afdaling voelt alsof er een warme föhn op je gezet wordt. Via haarspeldbochten heel rustig naar boven gefietst. Uiteindelijk komen we aan op de camping in onze eindbestemming Anghiari. Dit is een prachtig middeleeuws stadje. De kern ligt op een steile helling hoog boven het Val Tiberina. De dicht op elkaar staande oude huizen van roze baksteen en de steile, smalle straatjes bieden een schilderachtige aanblik. Op de camping tent opgezet, was bij elkaar gezocht, sytze heeft boodschappen gehaald en toen in het zwembad gedoken. Weer even heerlijk een uurtje in de zon gelegen. Even douchen en toen met 2 tassen vol was op naar de wasserette. Alles in de machine gegooid en toen hadden we even tijd om het stadje te bekijken. Beetje rondgewandeld en ijsje gegeten op het plein. Terug naar de wasserette om de was in de droger te doen. Met de schone was weer richting het centrum en op het terras in t-shirt en korte broek nog wat gegeten. Genoten van het mooie uitzicht. Telefoontje van het thuisfront gehad dat ze al voorbij Luzern zijn, misschien dat we ze morgen al zien in Assisi! Terug gekomen op de camping (lekker) gaan slapen.

Reacties zijn gesloten.