Fietsdagboek vrijdag 24 juni 2016

  • Route: Florence – Paterna
  • Afstand: 65 km
  • Totale tijd: 10 uren
  • Fiets tijd: 5 uren
  • Weer: we krijgen er elke dag een paar graden bij. Vandaag om 17.30 uur een meter gezien met een temperatuur van 37 graden. Dus waarschijnlijk richting de 40 graden geweest vandaag.

Vanacht niet denderend geslapen door het lawaai van een feest dichtbij de camping dat tot in de kleine uurtjes doorging. Op het terras van de camping ontbeten, waar we een prachtig uitzicht op Florence hadden. Daarna onze spullen weer ingepakt en om 10 uur vertrokken vanaf de camping. Voor vertrek met de campingbeheerder gesproken over hoe op de route te komen. Achteraf gezien heeft hij ons de verkeerde kant opgestuurd. Toen we vervolgens onderweg aan mensen vroegen of we de goede kant opgingen stemden ze daar volmondig mee in. Zo kon het gebeuren dat wij pas rond 12 uur op de juiste route zaten na talloze kilometers nutteloos door Florence te hebben gefietst. Ondanks deze vervelende situatie vinden we Florence nog steeds een prachtige stad met schitterende gebouwen en een gezellige sfeer. Vrij snel onze eerste pauze ingelast om in de schaduw van een boom naast een rotonde (verder geen schaduwplek in de nabije omgeving te vinden) een broodje te eten. Over het vervolg van de route kunnen we kort zijn, vandaag waren de klimmen veel langer dan de afdalingen. Met daarnaast nog de hoge temperaturen heeft dat tot gevolg dat we een lange dag hebben gemaakt om in Paterna te komen. Onderweg verkoeling gezocht in de supermarkt en liters water gedronken. We hebben wel prachtige uitzichten gehad, zijn nu in de Chianti streek, bekend van de wijn. Rond 8 uur komen we aan op de camping, waar de snel de tent opzetten en daarna ons intrek nemen in de keuken van het appartement waarvan we officieel alleen de badkamer mogen gebruiken. Het stikt namelijk van de vliegjes op de camping. Een broodje gegeten, gedoucht en gaan slapen. In een restaurant dichtbij de camping is wederom een feestje dus we zijn benieuwd of we vanacht wel goed kunnen slapen.

Reacties zijn gesloten.