Fietsdagboek donderdag 23 juni 2016

  • Route: Passo della Futa – Florence (2205 km)
  • Afstand: 65 km
  • Totale tijd: 7 uren
  • Fietstijd: 4 uren
  • Weer: prachtig vakantieweer, voor het fietsen iets te warm, 36 graden

Vanmorgen om 10 uur vertokken vanaf de camping. Vanaf de poort meteen een klim naar de doorgaande weg van zo’n 10%. Daarna zijn we beide goed wakker. Even een stop gemaakt bij een begraafplaats van duitse soldaten die gesneuveld zijn in WO2. Een sobere begraafplaats met liggende grijze stenen. Vervolgens kunnen we beginnen aan de afdaling naar San Piero a Sieve. Dit gaat zo snel dat we een afslag missen en uiteindelijk via de doorgaande weg afdalen. Achteraf gezien best wel handig want we waren er razend snel. In San Piero gegeten op een bankje in de plaatselijke speeltuin. Intussen begon de temperatuur op te lopen. We kwamen voorbij een meter die 36 graden aangaf. Toen we uiteindelijk de route van het boekje terug hadden gevonden hadden we het al vrij warm. Toen stond er nog een klim op het programma. Deze klim over een afstand van 8 kilometer was dan ook best wel zwaar. Gelukkig konden we daarna via Fiésole afdalen naar Florence. Tijdens deze afdaling hadden we prachtige uitzichten op het Toscaanse heuvellandschap met olijfbomen, wijngaarden, rijen cipressen en verspreide villa’s. In Fiésole, dat in de 12e eeuw belangrijker was dan Florence, zien we door een prachtig doorkijkje Florence voor het eerst liggen. Daarna volgt nog een route dwars door het centrum van Florence, wat in de spits best wel een hectische belevenis is. Daarna is het nog even zoeken naar de camping. Daar wacht ons een nieuwe uitdaging, grind. Lastig om de tent op te zetten! Ook veel vliegjes, viezig sanitair. Eerst maar wat eten, snelle douche en nog even de stad ingeweest. We konden vanaf de camping met trappen naar de stad en hebben hier nog zo’n 2 uren rondgekeken. In topje en korte broek want het is nog steeds zo’n 25 graden. Rond 11 uur een poging gedaan om te slapen.

P.s. voor degenen die zich afvragen waarom wij meer dan 2000 kilometer fietsen om in rome te komen, dit komt doordat wij via fietspaden, grindpaden en binnendoor weggetjes langs pittoreske dorpjes en mooie natuur fietsen. Via de snelweg is het natuurlijk vele kilometers korter!

Reacties zijn gesloten.