Fietsdagboek woensdag 22 juni 2016

  • Route: Bologna – Passo della Futa
  • Afstand: 70 km
  • Totale tijd: 8 uren
  • Fiets tijd: 5 u 15 min
  • Weer: zonnig en warm, temperatuur van zo’n 34 graden

Een goede keuze om gisteren niet op een camping te gaan staan. Het kost dan namelijk veel tijd om ‘s ochtends alles weer in te pakken. We zaten nu rond 9 uur op de fiets. Heel fijn want we hadden vandaag een zware etappe voor de boeg. Niet zozeer qua kilometers, wel qua klimmen. We gaan de Apennijnen in. Vanaf onze accommodatie zitten we snel weer op de route. De eerste 20 kilometer gaan geleidelijk omhoog. De uitzichten worden steeds mooier. Glooiende heuvels met graanvelden en bossen. In Sabbioni hebben we gepicknickt op een prachtig plekje. Naast het veldje liep een kudde schapen waarbij twee honden de wacht hielden. We zien ook nog een hert langs de kant van de weg, de eerste in drie weken. Na Sabbioni begint de echte klim, met stijgingspercentages tot 11%. Op de stukken waar de wind wegvalt en we in de brandende zon fietsen is het wel even doorbijten. We proberen goed te blijven eten en drinken. Nellie wordt vaak aangemoedigd door mannen die op de racefiets voorbij komen met ‘bravo bravo’. Sytze moet het helaas zonder deze aanmoedigingen doen. Voor de laatste 15 kilometer de dorst nog even gelest met een kopje thee. Daarna nog afwisselend klimmen en dalen en we zijn op de camping. Daar is alles snel weer vergeten. Het is een hele mooie terrassen camping (ligt op 900 meter) met zwembad en nieuw en schoon sanitair. Na aankomst eerst een duik in het zwembad genomen en nog even heerlijk in het zonnetje gelegen op de ligbedden naast het zwembad. Even douchen en onder het eten genoten van een prachtige zonsondergang. Daarna koelt het snel af en rond 10 uur is het donker. Dus gaan we maar snel slapen. Morgen fietsen we naar Florence!

Reacties zijn gesloten.