Fietsdagboek dinsdag 21 juni 2016

  • Route: Ferrara – Bologna
  • Afstand: 85 km
  • Totale tijd: 8 uren
  • Fietstijd: 5 uren
  • Weer: wederom zonnig en warm met zelfs een iets hogere temperatuur dan gisteren, rond de 32 graden.

Vanochtend scheen het zonnetje al vrolijk en werd het al snel warm op de camping. Zoals wel vaker het geval is het vroegst opgestaan en als laatste vertrokken van de camping, rond 11 uur. Even wat opstartproblemen, moeite de stad Ferrara uit te komen maar daarna hebben we de smaak te pakken en zijn we al snel in Marrara met zo’n 25 km op de teller. Hier eten we op een bankje in de schaduw onze lunch. Vandaag fietsen we ook weer door een landbouwgebied. We zien ook graanvelden afgewisseld met velden met bloeiende zonnebloemen. Sytze heeft vandaag ook weer zijn favoriete vogel gespot, de hop met zijn mooie kuif. Uiteindelijk zien we in de verte de Apennijnen al opdoemen. Rond half 6 in San Lázzaro di Sávena aangekomen, een plaats net voor Bologna. Hier na even zoeken de jeugdherberg gevonden, deze blijkt niet meer open te zijn. Verder naar het volgende hotel op het lijstje, bleek inmiddels veel duurder dan in het boekje vermeld. Verder naar het volgende hotel, lange oprijlaan, zag er al poepiechic uit. Ook te duur. Gelukkig tipt dit hotel ons over een kamerverhuur verderop in de straat. Daar aangekomen uiteindelijk met behulp van een buurman een kamer bemachtigd. Hij heeft de eigenaar voor ons gebeld, deze was op vakantie maar heeft zijn ‘workman’ gestuurd. Zou 15 minuten duren zei hij aan de telefoon. Wij dachten dat zal wel een italiaans kwartiertje worden maar na 10 minuten kwam er zowaar al een scooter aan met een man die ook nog goed engels sprak. Snel de tassen op de kamer en naar de supermarkt. Daarna nog gegeten bij pizzeria Toni om te proosten op het feit dat onze kilometerteller de 2000 km is gepasseerd! Al met al vandaag een heftig dagje, door de warmte maar ook door het lange zoeken naar een accommodatie waardoor we uiteindelijk weer 85 km op de teller hebben.

Reacties zijn gesloten.