Fietsdagboek maandag 20 juni 2016

  • Route: Montagnana – Ferrara
  • Afstand: 80 km
  • Totale tijd: 7 uren
  • Fiets tijd: 4,5 uur
  • Weer: Zonnig, warm met 30 graden. Wel wat wind maar dat was wel verkoelend.

Vanmorgen rond 10 uur vertrokken vanaf de camping bij de jeugdherberg. Eerst nog boodschappen gehaald bij de lidl om de hoek zodat we rond half 11 echt op pad waren. Na 6 kilometer zaten we alweer op het terras van een traditioneel italiaans cafeetje waar de tijd stil leek te hebben gestaan. Sytze had namelijk eerst 2 cappucino’s nodig om een beetje op gang te komen. De eigenaresse van het cafeetje was een oude dame en de gepensioneerde mannen zaten al op het terras aan de drankjes. Binnen pruttelde boven het vuur al een pan met de ingrediënten voor een heerlijke pasta. Na deze stop gingen we rustig verder over het vlakke parcour door de po vlakte. Deze streek staat bekend om zijn akkerbouw. Ook nog wel wat druiven, appel en perenbomen gezien. Buiten de dorpjes/stadjes zien we veel ruïnes, oude gebouwen waar niets meer mee wordt gedaan en soms zelfs al helemaal overwoekerd zijn. De wegen zijn vandaag op sommige stukken ook niet al te best. Veel gaten en hobbels, lastig om te fietsen met rammelende bagage. Onderweg in Badia Polésine nog op pleintje geluncht. Aan het eind van de route komen we door het plaatsje Fratta Polésinevwaar veel romeinse overblijfselen te zien zijn en waar we ook 2 venetiaanse villa’s hebben gezien. Rond 5 uur zijn we op de camping net voor Ferrara. Tent opgezet, gegeten en daarna nog op de fiets naar een mega grote supermarkt in de buurt. Teruggekomen begon het al te schemeren, dus gedoucht en lekker gaan slapen.

Reacties zijn gesloten.