Fietsdagboek zondag 12 juni 2016

  • Route: Lindau – Bludenz
  • Afstand: 80 km
  • Gereden tijd: 7 uren
  • Fietstijd: 4 u 45 min
  • Weer: goede fietstemperatuur maar enkele lichte regenbuien, tijdens een zware regenbui kunnen we schuilen onder viaduct

Gisteravond onze tent intact aangetroffen. Vandaag wederom laat vertrokken van de camping. Net voordat de wekker ging nog een regenbui zodat we moesten wachten tot de boel weer enigzins droog was. Daarom alle tijd genomen voor het ontbijt dat we in de recreatieruimte van de camping hebben genuttigd. Daarna het inmiddels vaste ritueel; aankleden, smeren, tassen inpakken en op de fiets plaatsen, tent inpakken, bidons vullen… Het duurt wel even voor we vertrokken zijn. Eenmaal op weg eerst naar Bregenz gefietst, wat nog maar 4 kilometer was. Bregenz ligt aan het uiterste puntje van het bodenmeer wat we nu dus achter ons laten. We gaan nu richting de Alpen. De route van vandaag ging langs Lustenau en Feldkirchen. We zijn langs de gekanaliseerde rijn gefietst die vroeger woest stroomde in dit gebied en vaak voor overstromingen zorgde. Onderweg bij een kegelclub koffie/thee gedronken en verder zelfvoorzienend geweest met onze proviand voorraad. Op papier leek het vandaag een makkelijke route wat in de praktijk tegenviel door het vele draai- en keerwerk. Wel de hele dag prachtig uitzicht gehad op de besneeuwde bergtoppen rondom. Rond 6 uur bij onze B&B gearriveerd. Laatste stukje was nog een flinke klim (ligt helemaal bovenin dorp tegen de helling). Welkom geheten door onze praatgrage gastvrouw en de kattenlucht. Niet zo fris. Nog pasta gegeten bij de plaatselijke pizzeria ter voorbereiding op onze bergetappe morgen. Daarna douchen en gaan slapen. Wist u dat de Milka fabriek in Bludenz staat? De chocolade geur hangt hier in deze stad, heerlijk! (vindt Nellie)

Reacties zijn gesloten.