Fietsdagboek zaterdag 11 juni 2016

  • Route: Markelfingen – Lindau
  • Afstand: 70 km
  • Totale tijd: 8 uren
  • Fietstijd: 4,5 uur
  • Weer: Wisselvalling, tussen 12.30 en 13.00 zware regenval, rest van de dag zonnig

Vanmorgen erg laat vertrokken van de camping omdat onze tenten moesten drogen. We hebben gebivakkeerd in het sanitairgebouw van de camping, waar al onze spullen lagen uitgestald. Water gekookt voor thee en ontbeten, ook allemaal in het sanitairgebouw, afdeling heren. Rond 11 uur vertrokken richting Bregenz. Eerst naar Konstanz gefietst, hier hebben we de boot genomen naar Meersburg. Een tochtje van zo’n 12 minuten. Op de boot zagen we al dat het regende op de oever die we net verlaten hadden. En toen we een half uurtje aan het fietsen waren brak ook bij ons een enorme stortbui los. Gelukkig konden we net schuilen bij een openbare toiletvoorziening met afdak. We waren niet de enigen, er waren ook mensen uit Stuttgart en engelsen. Het was best gezellig maar wel anderhalf uur verder voor het weer opklaarde. Deze tijd nuttig besteed door te lunchen. De mevrouw uit Stuttgart heeft nog een foto van ons gemaakt om haar eigen kinderen tot enige vorm van sportiviteit te inspireren. Eenmaal weer op weg waren we vlot in Frederikshaven, waar we op het terras koffie gedronken hebben. Ook weer een leuk stadje zoals we al talloze zijn tegengekomen. Het zonnetje scheen inmiddels weer volop. In Lindau aangekomen hebben we boodschappen gehaald (morgen is er veel dicht) en ondanks het wisselvallige weer toch de gok genomen om op de camping te gaan staan. En aangezien het weer zaterdag is mochten we vandaan weer snacken, dus op naar de Mac. Als we net een hap genomen hebben breekt er weer een enorme stortbui los. We blijven nog maar even hangen. En aangezien we vandaag ons twee doel Bregenz hebben gehaald, al 1300 kilometer op de teller hebben en morgen aan het routeboekje van Reitsma beginnen alle reden om onszelf weer even te trakteren op een gebakje! We zullen straks kijken wat we op de camping aantreffen..

Reacties zijn gesloten.