Fietsdagboek zaterdag 18 juni 2016

  • Route: Brentino – Verona (1835 km)
  • Afstand: 45 km
  • Totale tijd: 5 uren
  • Fiets tijd: 3 uren
  • Weer: Heerlijk zonnig weer met een temperatuur van 30 graden. Wel tegenwind uit het zuiden.

Vanmorgen ontwaakt bij een heerlijk zonnetje wat als voordeel heeft dat de tenten zomaar droog zijn. Ook mazzel met het ontbijt. We waren namelijk door onze eigen proviand heen maar toevallig serveert deze camping ook ontbijt omdat er ook een B&B bij zit. Dat bespaarde ons kilometers fietsen op een lege maag. Weer lekker de tijd genomen voor het ontbijt omdat we een korte etappe hebben vandaag. We zijn van plan naar Verona te fietsen en daar de rest van de dag/avond rond te kijken. Om half 11 vertrokken. We komen eerst langs Rivoli waar het dal zich versmalt tot een kloof. Aangezien er geen plek is voor een weg moeten we nog even klimmen om de alpen achter ons te laten. Vervolgens kunnen we over het fietspad langs het kanaal tot de rand van het centrum van Verona komen. Ook daar weer een klimmetje om bij de camping te komen. We zitten vandaag op een kleine stadscamping. Na wat eten en douchen gaan we het centrum in. Lekker geslenterd, genoten van de mooie oude gebouwen, de mensen, ijsje gegeten, heerlijk. We zagen in de stad al donkere luchten dus terug naar de camping gewandeld. Daar aangekomen begon het te onweren en regenen, net op tijd. Voor alle buren op de camping die nog in de stad waren de was nog snel van de lijn gehaald en in de tent gelegd. Daarna in onze tentjes gekropen en gaan slapen.

Reacties zijn gesloten.