Fietsdagboek vrijdag 17 juni 2016

  • Route: Trento – Brentino
  • Afstand: 80 km
  • Totale tijd: 8,5 uur
  • Fiets tijd: 5,5 uur
  • Weer: Zelfde als gisteren, heerlijk zonnig weer met een temperatuur van 28 graden. Wel een stevige tegenwind uit het zuiden.

Vanmorgen een officieel italiaans ontbijt gekregen van onze gastvrouw. Hele sterke koffie, warme melk, sap, paar sneetjes brood, marmelade en apfelstrüdel. Was heerlijk. Rond 9 uur op de fiets. Eerst naar het piazza duomo en de omliggende straatjes gegaan om daar nog even rond te kijken. Vervolgens nog wat boodschappen gehaald en naar Rovereto gefietst. Net als gisteren volgen we vandaag weer de rivier de Ádige. Rovereto heeft een klein maar sfeervol historisch centrum. We hebben hier op het terras lasagne gegeten. Na het eten op weg naar Brentino, waar een minicamping is bij een wijnboer. Omdat we net als gisteren wind tegen hebben duurt het even voor we er zijn. We hebben ook nog weer een flinke klim naar het dorpje Brentino gemaakt terwijl achteraf bleek dat je ook langs het fietspad (zonder klim) de camping kon bereiken. Weer een mooie oefening voor de Apennijnen. Op de camping de tent opgezet, gedoucht en daarna broodjes gegeten. ‘s Avonds nog wat koffie/thee en cup a soup gemaakt met onze brander. Het koelt ‘s avonds snel af in de bergen dus vroeg gaan slapen.

Reacties zijn gesloten.