Fietsdagboek donderdag 16 juni 2016

  • Route: Merano – Trento
  • Afstand: 110 km
  • Totale tijd: 9 uren
  • Fiets tijd: 6,5 uur
  • Weer: Heerlijk zonnig weer met een temperatuur van 28 graden. Wel een stevige tegenwind uit het zuiden.

Vanmorgen ontbeten in de jeugdherberg en vrij vroeg (voor ons doen) vertrokken. Rond 9 uur op de fiets met als eerste reisdoel Bolzano. We hadden het idee om koffie te drinken in het oude gedeelte van deze stad. Dat hebben we geweten. We hebben er wel een uur over gedaan om hier te komen. Het was wel mooi met een groot plein met terrasjes, omgeven door oude gebouwen. Maar nu komt het mooiste nog, om de stad weer uit te komen duurde zo mogelijk nog langer. Uieindelijk via een prive-terrein en rondjes door een appelboomgaard weer terug op de route. Achteraf hadden we Bolzano dus beter links kunnen laten liggen. Na een bermpicknick moesten we daarna nog zo’n 50 kilometer naar Trento. Deze route voerde ons langs de rivier de Adige met om ons heen enorme rotswanden. Het dal waar we doorheen fietsen is in de ijstijd uitgesleten door een gletscher. Na het plaatsje Salurn verlieten we het duitse taalgebied. Tot dusver deed alles nog steeds vrij duits aan omdat we in zuid-tirol zaten. Enig nadeel van onze route vandaag was de harde tegenwind waardoor we rond half 6 in Trento aankwamen. Daar begon het zoeken naar de vooraf gereserveerde accommodatie. Uiteindelijk een heel eind op weg geholpen door een charmante italiaan op racefiets die ons voor ging. Uiteindelijk bleek de B&B weer in het gedeelte van de stad te zijn dat hoog tegen de hellingen ligt. Dit waren dus nog een paar steile hellinkjes voor onze benen die er vandaag al 100 kilometer op hadden zitten. De B&B zelf is weer prachtig, met heel veel ruimte omdat we de enige gasten zijn vanavond. Zelf een heerlijk diner in elkaar geflanst, douchen en lekker vroeg gaan slapen. Buiten regent het alweer pijpestelen…

Reacties zijn gesloten.