Fietsdagboek maandag 13 juni 2016

  • Route: Bludenz – Landeck
  • Afstand: 70 km
  • Gereden tijd: 8 uren
  • Fietstijd: 5 uren
  • Weer: tot Klösterle miezerregen, daarna droog, net voor de top van de Arlberg begon het hard te regenen en werd het mistig. Even wat gedronken op de top, toen klaarde het op dus een droge afdaling.

Na een goede nachtrust vanmorgen snel ontbeten. Volgens onze gastvrouw had het vanacht hard geregend maar wij hebben daar niets van gemerkt, beide in diepe slaap. Rond 9 uur koers gezet richting de arlbergpas. We gingen eerst door het smalle Klostertal dieper de bergen in. We hebben de oude hoofdweg door de dorpen gevolgd en gingen over een traject van 25 kilometer geleidelijk omhoog. Net voor Dalaas zagen we nog een waterval langs de steile bergwand naar beneden komen. In Klösterle aan de koffie en appeltaart voor de broodnodige suikers. Daarna aan de echte klim begonnen. Vrij aan het begin zat een vervelend stuk door een tunnel met een flinke stijging over een afstand van 1,5 km. Daarnaast was er druk verkeer en een enorm kabaal in de tunnel (waardoor je niet wist of de auto’s van voor of achter kwamen). Na de tunnel namen we even pauze om weer bij te komen. Het stuk daarna tot de top in St. Christoff was wel pittig maar het ging goed gelukkig. Het landschap werd steeds kaler en ruiger. Net voor de top begon het te regenen maar dat maakte niet zoveel uit want we waren toch al nat van het zweet;). Even wat gedronken in het enige geopende restaurant op de top van 1800 meter. We hebben nog geluk gehad want er kwam een mist opzetten waardoor je geen hand voor ogen zag. Toen we begonnen aan de afdaling was het gelukkig weer opgeklaard. Het wegdek was helaas heel nat waardoor we voorzichtig moesten afdalen en niet sneller dan 45 km/u konden gaan. Onderweg nog een paar keer gestopt om van het uitzicht te genieten. Uiteindelijk kwamen we in St. Anton am Arlberg uit, wat Nellie heel bekend voorkwam! Leuk om het ook eens in de zomer te zien met groene hellingen in plaats van de besneeuwde hellingen. We zijn vervolgens afgedaald naar Landeck waar we nog wat boodschappen hebben ingeslagen. Bij Sport Camp Tirol een appartementje bemachtigd. We moesten wel een uur wachten op de eigenaar maar hebben intussen gegeten. Weer lekker douchen en het plan is om niet te laat te gaan slapen. Zodat onze beentjes lekker uit kunnen rusten.

Voor mensen die benieuwd zijn naar de tussenstand voor Heifer, de teller staat nu op € 415! De veestapel is alweer uitgebreid, iedereen bedankt voor de donaties!

Reacties zijn gesloten.